2018. február 1., csütörtök

Klubos készlet és vásárlás

A Zuglói Babahordozó Klub nonprofit és márkafüggetlen működésű, egy gyártó termékét sem forgalmazza. Célunk, hogy a babahordozást minél több család megismerje és használja, szemléletünk szerint a kisbabát és a család egyéni igényeit tartva fókuszban, valamint hogy vásárlás előtt a családok információkat gyűjthessenek.
Alkalmainkon a család aktuális egyedi igényeit figyeljük és az információátadásra helyezzük a hangsúlyt.

Kérjük, tagjaink vegyék figyelembe, hogy a kérdések megválaszolására a hely és az idő függvényében van módunk a klubok alkalmával, s az elmondott információ részletei a körülmények miatt a szülő(k) számára sokszor elveszhetnek.

Konkrét hordozóeszközt kizárólagosan nem ajánlunk, hanem lehetőségeket mutatunk. A klubos segítségnyújtás, valamint az írásban (e-mail, facebook, messenger stb.) adott válaszok, ajánlások nem helyettesítik a személyes és személyre szabott konzultációt.
Hordozó vásárlásához szívesen adunk támpontokat, valamint véleményezzük a kinézett eszközt.

Bővebben ld. Segítségnyújtás irányelveink.

A klubos hordozókat rendszeresen ellenőrizzük, a hibákat, sérüléseket javíttatjuk. Egyéb, szabad szemmel nem látható, rejtett gyártási hibák, mulasztások miatt felelősséget vállalni nem tudunk.

Vásárlási döntés előtt kérjük figyelembe venni, hogy a klubos hordozók paraméterei sok esetben eltérhetnek a piacon megtalálható, azonos márkájú és típusú hordozóktól, hiszen a babahordozás, illetve hordozókészítés egy dinamikusan fejlődő terület!

(fotó: ZBK - Babaemlékek)

Lehetőség szerint minőségi hordozóeszközt válasszunk, s azt megbízható forrásból szerezzük be!
Használt hordozóeszköz vásárlása esetén érdemes utánajárni a hordozó korábbi életútjának, esetleges javításainak! Figyelembe kell venni, hogy sok esetben nem visszakövethető a kinézett eszköz útja, használódása, s azt sem tudjuk, hogy csak állásukban is mennyit amortizálódnak a hordozók, illetve azok varrása, csatjai, hevederjei stb., valamint nem tudhatjuk biztosra, hogy a korábbi tulajdonosok hogy bántak a hordozóeszközzel. Az eladónk értékesítési múltjáról, megbízhatóságáról feedback csoportokban tájékozódhatunk.

Szerencsésebb esetben megvan a számla, és a garancia is él még.

Tartsuk szem előtt azt is, hogy a hordozókészítés egy dinamikusan fejlődő terület, gyakran eltérés lehet az azonos márkájú és típusú eszközök között, valamint egy-egy gyártmánynak rejtett hibái is lehetnek, melyekre csak évek múltán derül fény. Ilyen esetben, ha tudjuk, keressük meg a gyártót!

Lehetőség szerint még vásárlás előtt személyesen vizsgáljuk meg és próbáljuk ki a hordozót (méret, folt, szakadás, szálkihúzódás, csatok, hevederek, tartozékok stb.)!